neem contact op

Wat is een webportaal?

INZICHT SÖREN 3 MIN. LEESTIJD
Webportaal

Een webportaal is een website die fungeert als een toegangspoort of hub naar informatie, tools en services die relevant zijn voor een specifieke gemeenschap of doelgroep. Het kan bijvoorbeeld dienen als een centrale locatie waar werknemers toegang hebben tot bedrijfsgegevens, of als een gemeenschappelijk platform voor leden van een organisatie of groep om met elkaar te communiceren en samen te werken.

Eenvoudig samengevat: Een webportaal is een afgeschermde website voor jouw klanten of medewerkers.

Wat zijn de voordelen van een webportaal?

1. Centralisatie van informatie: Met een webportaal kan je belangrijke informatie, documenten en tools op één plek centraliseren, waardoor het voor medewerkers of klanten makkelijker wordt om deze informatie te vinden en te gebruiken. Dit kan de productiviteit verhogen en fouten verminderen.

2. Personalisatie: Een webportaal kan gepersonaliseerde inhoud en functionaliteit bieden, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Dit kan de gebruikerservaring verbeteren en de betrokkenheid van gebruikers vergroten.

3. Efficiëntie: Een webportaal kan processen automatiseren en stroomlijnen, waardoor tijd en middelen worden bespaard. Bijvoorbeeld, door middel van self-service functionaliteit kunnen medewerkers of klanten bepaalde taken zelf uitvoeren zonder tussenkomst van anderen.

4. Samenwerking: Een webportaal kan dienen als een centrale hub voor samenwerking tussen medewerkers, klanten en partners. Dit kan de communicatie en samenwerking verbeteren, wat kan leiden tot betere resultaten.

5. Toegankelijkheid: Met een webportaal kunnen gebruikers altijd en overal toegang krijgen tot de informatie en tools die ze nodig hebben, zolang ze maar een internetverbinding hebben. Dit kan werken op afstand en flexibele werkopties mogelijk maken.

Ieder bedrijf is anders, waardoor de behoeftes voor een webportaal ook voor iedereen verschillen

Streamliners team

Hieronder wat concrete voorbeelden om jou te inspireren: 

Intranet: Een intranet is een intern webportaal dat wordt gebruikt door een organisatie om medewerkers toegang te geven tot bedrijfsbronnen zoals HR-informatie, documenten, communicatie en applicaties.

Extranet: Een extranet is een webportaal dat wordt gebruikt door een bedrijf om communicatie en samenwerking mogelijk te maken met klanten, partners en leveranciers. Hierdoor kunnen externe partijen toegang krijgen tot bepaalde informatie, applicaties en documenten.

E-commerceportaal: Een e-commerceportaal is een webportaal dat wordt gebruikt door bedrijven om producten en diensten online te verkopen en klanten toegang te geven tot informatie over producten, bestellingen en betalingen.

Dit zijn enkele voorbeelden van door Streamliners gerealiseerde projecten:

Een op maat geschreven ticketingsysteem voor Com-One

dripp: een portaal voor sales managers om hun salesplan te beheren

Een op maat gemaakt CRM-systeem

Een portaal als backoffice om andere applicaties of apps te beheren

Een portaal om supporturen aan te kopen 

Een portaal om media-bestanden te beheren en te delen met freelancers

Een portaal voor het beheren van een loyaliteitsprogramma 

We hopen jou hierbij wat geïnspireerd te hebben. Heb je vragen of wil je eens brainstormen over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

Streamliners team

Meer verkopen dankzij een klantgerichte aanpak?

maak nu een online afspraak
bekijken

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op "akkoord" om verder te surfen. Meer informatie vind je onder privacy & cookies.

akkoord